Groot-Bijgaarden | Meergezinswoning - interieur

Appartementen met luxe uitstraling en optimaal buitengevoel

Een bouwpromotor sprak ons aan met de vraag om een meergezinswoning te bouwen in Dilbeek. Het zou een project worden in tweede bouwlijn. Het was dus erg belangrijk om een private toegangsweg te creëren voor de bewoners van de residentie. Bij het ontwerp moest ook rekening gehouden worden met de privacy van de omliggende gebouwen en de hoogteverschillen op het terrein. Het werd een lichtrijke en landelijk gelegen residentie met luxe uitstraling en een optimaal buitengevoel.

Highlights

  • Landelijk gelegen appartementen (6) en een prachtig penthouse met elk een eigen terras en privé installatie zonnepanelen
  • Private dreef naar de residentie, doorrit naar ondergrondse garage, gemeenschappelijke tuin, 7 private parkeerplaatsen en 3 privétuinen
  • Gemeenschappelijke toegang voor de wagens, 8 parkeerplaatsen, 7 private bergingen, fiets- en tellerlokaal, gemeenschappelijke hal met trap en lift
  • Karaktervolle houtaccenten in Afrormosia

Een prachtig totaalplaatje

De Residentie Bigardis is in heel wat opzichten uitzonderlijk te noemen. Zo kunnen de bewoners genieten van zowel de mooie groene omgeving als van de centrale ligging op wandelafstand van het centrum. De private dreef naar de appartementen, de private terrassen en de grote raampartijen zorgen voor een prachtige connectie met de omgeving. De residentie werd ook voorzien van een prachtig interieur in samenwerking met interieurarchitect HM Projects. Ook de beplanting door de tuinarchitect zorgde er mee voor dat deze residentie een totaalbeleving werd.

Van twee appartementen naar één groot appartement

Tijdens de bouw van deze residentie kregen we de specifieke vraag om van 2 appartementen 1 groot appartement te maken. Doordat deze vraag gesteld werd tijdens het bouwproces konden we rekening houden met de specifieke wensen van de koper. We gingen samen met de ingenieur aan de slag om dit constructief aan te pakken. Het werd een hele denkoefening, want we moesten deze klus klaren zonder de buitenkant van het gebouw te veranderen en een nieuwe bouwaanvraag in te dienen. Rekening houdend met de wensen van de koper, hebben we een prachtig volwaardig appartement kunnen creëeren van beide appartementen.

Penthouse met 360° -zicht

Het terrein van dit bouwperceel had een erg grillige vorm. De specifieke vorm van de residentie is er gekomen door een optimale benutting van de bouwvoorschriften en de hoogteverschillen van het terrein. Op de 3e verdieping konden we dankzij speciale technieken een penthouse creëeren met 360° zicht op Dilbeek. In principe moest er na de tweede bouwlaag een hellend dak worden voorzien, maar hier wilden we graag opteren voor platte daken. Door de muren van het penthouse 3 meter naar binnen te plaatsen konden we perfect met platte daken werken én tegelijkertijd een prachtig penthouse voorzien die een meerwaarde geeft aan de residentie.

Vertel ons over je plannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

  • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
  • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
  • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
  • Begeleiding van A tot Z bij architechtuur, interierur- en tuinarchitechtuur
  • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving