Sint-Martens-Bodegem | Strakke totaalverbouwing - interieur

Heerlijk thuiskomen in deze strakke gerenoveerde woning

“We zoeken een mooie locatie, al dan niet bebouwd waarop we een moderne woning wensen.”We bezochten een aantal woningen en gronden samen met de klant en adviseerden hen in de mogelijkheden en kosten van de bouwwerken. De bouwheer had van bij de start een duidelijke visie, maar gaf ons heel wat vrijheid. Het werd een prachtige renovatie en een hedendaags-moderne woning met veel ruimte, licht en alle mogelijke duurzaam comfort.

Highlights

  • Grote, hoge ramen achteraan voor een prachtig open zicht op de tuin
  • Tussenniveau’s geven een eigen identiteit aan de open structuur
  • Verschillende plafondhoogtes in elke ruimte zorgen voor een knus gevoel
  • Keukeneiland gericht naar panoramisch raam dat deels boven het zwembad is gebouwd
  • Geothermische warmtepomp met koeling, zonnepanelen, domotica en screens als duurzame oplossingen

Een beleving van je woning nog voor de eerste steen er ligt

Bij een verbouwing is het vaak lastig om te zien hoe een huis er finaal zal uitzien. Dankzij onze realistische en gedetailleerde 3D-ontwerpen kreeg de klant meteen een duidelijk beeld van de woning nog voor de eerste steen gelegd werd. Zo konden ze het ruimtegevoel ervaren, de interactie tussen de interne ruimtes en de omgeving. Dankzij deze aanpak kon de klant snel en anticiperen en bijsturen, zodat wij als architect snel tot een finaal ontwerp konden komen van hun droomwoning.

Speelse en gezellige tussenniveaus

De woning werd opgetrokken op een sterk hellend terrein. Om vanuit de leefruimtes een mooi zicht te krijgen op de tuin en de omliggende natuur, hebben we met tussenniveaus en hoge, grote ramen gewerkt. Dankzij deze oplossing kan de bouwheer optimaal genieten van open transparante ruimtes, met een open zicht op de tuin en het zwembad. Door het plafond overal gelijk te trekken, kregen de leefruimtes dan weer een verschillende plafondhoogte. Hierdoor heeft elke ruimte een apart en gezellig gevoel.

Dynamisch volume

De gevel is het visitekaartje van je huis. Het geeft een eerste indruk van wie je bent en waar je voor staat. In overleg met de klant opteerden we voor een dynamische look met een combinatie van verschillende materialen. Op het gelijkvloers werden strakke verlijmde gevelstenen gebruikt. Op de verdieping werd dan weer met siliconenpleister gewerkt. In combinatie met het houten en aluminium accenten krijgt het huis een warm karakter.

Vertel ons over je plannen

Van hedendaags modern tot landelijk. Van nieuwbouw tot renovaties en totaalprojecten. Vertel ons over je plannen en ideeën. Hoe uniek of specifiek je verhaal ook is, wij vertalen het graag in een prachtige realisatie van jouw industrieel bouwproject.

  • Meer dan 25 jaar ervaring en expertise
  • Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou
  • Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen
  • Begeleiding van A tot Z bij architechtuur, interierur- en tuinarchitechtuur
  • Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving