werkwijze

Zo blazen we jouw woondroom leven in.

Stap voor stap bouwen we met Adam aan je droom.

1. kennismaking

2. voorontwerp

3. samenwerking?

6. aanbestedings-dossier

5. bouwaanvraag en uitvoeringsplan

4. VR-beleving

7. coördinatie en uitvoering

8. oplevering

9. nazorg

Met Eva op weg naar je droominterieur.

1. kennismaking

2. voorontwerp

3. samenwerking?

6. oplevering

5. coördinatie en uitvoering

4. VR-beleving

7. nazorg

1. Adam & Eva - Aangenaam

Alles begint met een telefoontje of e-mail van jou. Wij antwoorden met een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Adam & Eva ontwerpt op maat. Dat kunnen we alleen als we je beter leren kennen. Plan je een renovatie? Dan komen graag ter plaatse de situatie bekijken. Bij een nieuwbouwproject leren we elkaar beter kennen op ons kantoor.

Tijdens dit kennismakingsgesprek peilen we naar je verwachtingen qua stijl, timing en budget. Jij vertelt, wij luisteren, adviseren en informeren.

2. Voorontwerp

We maken een voorontwerp gebaseerd op de informatie uit het kennismakingsgesprek. Met een 3D-visualisatie brengen je bouwproject helemaal tot leven. Prachtige renders maken de uitstraling nog realistischer. Werken we verder samen dan kunnen we je ook een VR-beleving aanbieden. Zo beleef je je woning al nog voor de eerste steen is gelegd.

In al onze ontwerpen streven we naar BEN (Bijna Energie Neutrale) woningen én kantoren. Deze toekomstgerichte visie is niet enkel een investering in jouw toekomst, maar ook in die van het milieu. Win-win!

Aan het voorontwerp wordt ook een gedetailleerde kostenraming gekoppeld, zodat je dit kan matchen aan het door jou vooropgestelde budget.

3. Samenwerken?

We nodigen je graag uit op kantoor om het voorontwerp in detail te bespreken. Zitten we op dezelfde golflengte? Super! Na de ondertekening van het samenwerkingscontract, optimaliseren we het ontwerp. Natuurlijk doen we dat samen. We zijn pas helemaal klaar als jij 100% tevreden bent. We zijn ervan overtuigd dat dit de basis is van een fijne samenwerking.

4. VR-Beleving

Het idee in je hoofd heeft vorm gekregen in een ontwerp, een plan. Dankzij de 3D-renders heb je ook al een mooi beeld van hoe je woning er gaat uitzien. Met onze VR-Beleving gaan we nog een stapje verder. En jij ook. In onze VR-ruimte kom je echt thuis. Wandel door je woning, ervaar de ruimtes, beleef het ontwerp. Ook al is het dan nog even wachten op de echte constructie.

5. Bouwaanvraag en uitvoeringsplan

Een definitief ontwerp betekent de start van de opmaak van de bouwaanvraag. Dit houdt in dat we de plannen opmaken conform de geldende normen en we toetsen ze nog eens af met de gemeente. De opgemaakte documenten worden vervolgens toegevoegd aan het omgevingsloket.

6. Aanbestedingsdossier

Als de stabiliteit is berekend en de EPB-richtlijnen gekend zijn, stellen we de bestekken en meetstaten op. Samen met de bouwaanvraag starten we ook het aanbestedingsdossier op. Wij vragen offertes op bij verschillende aannemers, leggen deze zorgvuldig naast elkaar en geven je de nodige informatie en advies. Prijs, kwaliteit, duurtijd en opstarttijd vormen de beslissende factoren in dit proces. Zo kan je perfect afwegen welke aannemer de beste is voor jouw bouwproject. Wij verzorgen de contracten tussen aannemer en bouwheer en zorgen voor verdere begeleiding en afspraken.

7. Coordinatie en uitvoering van de werken

Adam & Eva helpt en ontzorgt de bouwheer. We gaan wekelijks langs op werfcontrole om de coördinatie en besprekingen te doen met de aannemers. Hierbij maken we telkens een werfverslag op dat alle aannemers en bouwactoren ontvangen. Op deze manier zijn alle partijen duidelijk gebrieft met betrekking tot planning en opmerkingen. Zo kunnen we een vlot verloop van de werken garanderen en kunnen de bouwactoren eventueel reageren waar nodig.

8. Oplevering

Bij alle werfcontroles werden werfverslagen met opmerkingen gemaakt. Die kijken we op het eind van het proces allemaal na. Zo garanderen we je een gebouw dat tot in het kleinste detail is afgewerkt en op maat van jouw wensen.

En dan is het verhaal rond. Je bouwproject is je droomwoning geworden! Vanaf deze dag kan je het gebouw in gebruik nemen en start onze 10-jarige aansprakelijkheid.

Waarom Adam & Eva?

Meer dan 30 jaar ervaring en expertise

Uniek ontwerp op maat van jouw budget en wensen

Wij luisteren, communiceren transparant en denken mee mét jou

Begeleiding van A tot Z bij architectuur, interieur- en tuinarchitectuur

Beleef je project nog voor de realisatie met een VR-beleving

kennismaken